Halloween

Ja, jeg er er en smule sæsoninspireret med det her indlæg. Men mange ved måske faktisk ikke at halloween er en gammel tradition, som så bare har fået nye klæder i løbet af tiden, som nok også gør at vi stadig (og i højere grad i Danmark) fejrer denne ‘helligdag’.

Det er historisk set en tid hvor man mindes de døde, som startede med at man mindedes de kristne hellige og martyrer. Aftenen før, allehelgensaften, er der hvor man før troede at hekse, genfærd og andre mørke eksistenser havde sin ret til at håne de hellige man mindes allehelgensdag. Tilbage i ‘gamle dage’, oftest på landet, troede man så at man derfor skulle holde sig inden døre på allehelgensaften, for ikke at forstyrre disse mørke eksistenser, men også for ikke selv at blive taget til fange af dem.

I dag kan man ikke genkende meget af den gamle tradition i den halloween man møder i gadebilledet. Kirkerne bibeholder dog stadig nogle af de gamle traditioner, ved nogle steder at nævne de der er døde i det forgangne år i deres sogn. Jeg syntes det er en smuk tradition, som hyrer fint hjemme i kirkerummet. Meningen man også gerne skal få med fra traditionen omkring halloween er, at døden ikke få sidste ord. Gamle hekse

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s